© Baykuş Haber

Texas, Meksika sınırına göçmenler ve kaçakçılar için yüzen bariyer koyacak

TEXAS, MEKSİKA SINIRINA GÖÇMENLER VE KAÇAKÇILAR İÇİN YÜZEN BARİYER KOYACAK

ABD'nin Texas eyaletinde sınır güvenliğini artırmak amacıyla hayata geçirilen yeni yasa ile ilgili haber şu şekilde özgünleştirilmiştir:

Texas eyaleti, Meksika sınırındaki güvenlik tedbirlerini artırarak Meksika sınırındaki Rio Grande Nehri üzerine yüzen bariyerler yerleştirme kararı aldı. Texas Valisi Greg Abbott tarafından onaylanan 6 maddelik yasa tasarısı, Meksika sınırından uyuşturucu ve silah kaçakçıları ile göçmenlerin geçişini önlemeyi hedefliyor.

Yeni yasa çerçevesinde, Meksika sınırındaki Rio Grande Nehri üzerine birbirine bağlanmış düzeneklerin kurulması planlanıyor. Ayrıca, Texas eyaleti güvenlik güçlerinin Meksika sınırında zanlıları arama ve tutuklama yetkileri genişletilecek, sınır güvenliği operasyonlarında insansız hava araçları (İHA'lar) kullanılabilecek.

Texas Valisi Greg Abbott, yasayı imzaladıktan sonra düzenlenen basın toplantısında, bu yasanın amacının Texas'ı ve Amerika'yı sınırdaki karmaşa ve krizden korumak, aynı zamanda Texas'ın yasadışı göçle mücadelesini sürdürmek olduğunu vurguladı. Abbott, yasa ile ilgili açıklamasında, ABD Başkanı Joe Biden'ın sınır krizi politikalarına karşı çıkarak, "Texas, Biden'ın sınır krizine karşı hattı korumaya devam edecek" dedi.

Texas Valisi Greg Abbott, daha önce de ABD Başkanı Joe Biden'ın göç politikalarını eleştirerek, Biden'ı ülkeyi benzeri görülmemiş bir krize sürüklemekle suçlamıştı. Bu yeni yasa, Texas eyaletinin sınır güvenliğine yönelik aldığı önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER