© Baykuş Haber

Texas-Meksika sınırına yüzen bariyer kurulumuna başlandı

ABD'NİN TEXAS EYALETİNDE DÜZENSİZ GÖÇMENLERİN ÜLKEYE GEÇİŞİNİ ÖNLEMEK İÇİN MEKSİKA SINIRINDAKİ RİO GRANDE NEHRİ ÜZERİNDE İNŞA EDİLECEK YÜZEN BARİYERİN KURULUMUNA BAŞLANDI.

ABD'nin Texas eyaletinde, düzensiz göçmenlerin ülkeye geçişini önlemek amacıyla Meksika sınırındaki Rio Grande Nehri üzerine kurulacak yüzen bariyerin inşası başladı. Texas Kamu Güvenliği Departmanı tarafından yapılan açıklamada, şamandıraların bölgeye ulaştığı ve kurulumun 7 Temmuz Cuma günü itibariyle başladığı belirtildi.

Ancak bu inşaat kararı, bölgedeki kano şirketlerinden biri tarafından mahkemeye taşındı. Kano şirketi, Vali Greg Abbott'un ulusal sınırlara müdahale hakkının olmadığını savunarak yüzen bariyerin inşasının durdurulması talebiyle dava açtı. Vali Abbott ise sosyal medya üzerinden dava hakkında görüşlerini paylaşarak, "Rio Grande üzerine şamandıra koyma planı yüzünden dava edildim. Mahkemede görüşeceğiz. Ve Travis İlçe Mahkemesi’nin bunun sonu olduğunu sanmayın. Bu dava Yüksek Mahkeme’ye gidecek. Texas sınırımızı korumak için anayasal hakka sahiptir" dedi.

Texas eyaletinde geçtiğimiz Haziran ayında kabul edilen yasa tasarısı, Meksika sınırında güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu tasarı, Rio Grande Nehri üzerine yüzen bariyer inşasının yanı sıra güvenlik güçlerinin yetkilerinin genişletilmesini ve İHA'ların kullanılmasını içeriyor. Vali Abbott, bu önlemlerin Texas'ın sınır güvenliğini artırmak için gerekli olduğunu savunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER