© Baykuş Haber

TFF Başkanı Büyükekşi: Naklen yayın gelirleriyle ilgili adımlar atacağız

TFF BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLEN MEHMET BÜYÜKEKŞİ, KULÜPLERİN TRANSFER İŞLEMLERİNİ DİJİTAL ORTAMA AKTARDIKLARINI BELİRTEREK, EVRAK DÖNEMİNİN GERİDE KALDIĞINI SÖYLEDİ.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından yeni dönemde naklen yayın gelirlerini artırmak için çalışmalar yapacaklarını açıkladı. TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda 191 oydan 168'ini alarak başkanlığa seçilen Büyükekşi, Türk futbolunu daha ileriye taşımak amacıyla önemli hedefler belirlediklerini söyledi.

Başkan Büyükekşi, Türk futbolunun marka değerini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve yeni bir sayfa açmayı hedeflediklerini ifade etti. Her kulübe eşit mesafede olduklarını vurgulayan Büyükekşi, kulüpler arasındaki sorunları geride bırakarak beyaz bir sayfa açmayı planladıklarını belirtti.

Naklen yayın gelirlerindeki düşüşü de ele alan Mehmet Büyükekşi, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve Türkiye Kupası için yeni bir format hazırlığı içinde olduklarını ve naklen yayın gelirlerini artırmak için adımlar atmaya başlayacaklarını açıkladı.

Ayrıca, Türkiye'nin 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları için adaylık başvurusu yaptığını belirten Başkan Büyükekşi, Türkiye'nin organizasyon gücünü ve yeni statlarını kullanarak bu organizasyonları almayı hedeflediklerini ifade etti.

Transfer işlemlerini dijital ortama aktaran TFF Başkanı, kulüplerin bundan sonra transfer işlemlerini dijital olarak yapabileceklerini duyurdu ve evrak döneminin sona erdiğini belirtti.

Mehmet Büyükekşi, güven, adalet ve şeffaflık konularında çalışmalar yapacaklarını, barış ortamını oluşturmayı hedeflediklerini ve yabancı şirketlerin Türkiye'de takım alabilmesiyle ilgili bazı düzenlemeler yaptıklarını da dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER