© Baykuş Haber

Thodex davasında hakim karşısına çıkan Faruk Fatih Özer: “Kimseyi dolandırmadım”

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, mahkeme önünde yaptığı ifadesinde, "Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım" dedi.

Thodex'in binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Faruk Fatih Özer ve diğer sanıkların davası devam ediyor. Duruşma sırasında Faruk Fatih Özer ve 5 tutuklu sanık duruşma salonunda bulunurken, diğer iki tutuklu sanık Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBIS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemede müşteki ve sanık avukatları da hazır bulundu.

Faruk Fatih Özer, savunmasında şunları dile getirdi: "Medyada ve iddianamede yer alan iddialar asılsızdır. Ben kimseyi dolandırmadım. Ben bir şirket kurmuştum, ve şirketim hacklendi. E-ticaret yaparak ticaret hayatıma bu şekilde başladım. İlk kuruluş amacımız e-ticaret yapmaktı. E-ticaretle uğraştığım için kripto para dikkatimi çekti. Sonrasında sosyal çevrem sayesinde kazanç elde edeceğimi gördüm ve şirketi bu yöne çevirdim. Bünyeme kattığım yazılımcılarla mobil işlemlere başladım. Kripto para borsası kurmak için tüm hayatım dijital dünyayla iç içe girdi. Rakip şirketlere de baktığımda eksik olduklarını farkettim ve bu alanda büyümeye karar verdim. Şirketimdeki yazılımcılarla birlikte yazılımcı şirkette yaptığım satın alma sözleşmesini sunuyorum. 14.09.2017'de Şişli’de bir coin şirketi 100 bin lira ödenmiş sermaye ile kurdum. İstanbul Ticaret Odası'ndan aldığım belgeyi de sunuyorum. Thodex sitesine giren kullanıcılara aydınlatma metni sunuluyordu. Siteye üye olan kişilerin kimlik bilgileri ve istenilen görselle birlikte kişinin doğru kişimi olduğunu belirleniyordu. Sitenin alım satımı sitenin arka planındaki sistemden yapılıyordu. Kullanıcılar satın alma ve satma işlem komutu verdiğinde sistem liste sırasına alır ardından her işlemde komisyon parası alırdı."

Özer, savunmasında şirket üzerindeki yetkilerin kendisine ait olduğunu ve banka işlemlerini kendisinin kontrol ettiğini de vurguladı. Duruşma devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER