© Baykuş Haber

Thodex davasında hakim karşısına çıkan Özer: “Beni iflas ettiren kumpastır”

Arnavutluk'ta yakalanan ve tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, ilk kez mahkemede hakim karşısına çıktı. Özer, savunmasını 7 saat boyunca okuyarak dile getirdi ve yaklaşık 11 saat süren duruşmada çeşitli ifadelerde bulundu.

Özer, savunmasında özetle şunları söyledi: "Arnavutluk'a bilet aldığım gün coin paralarını geri çekme taleplerini karşılamamaya başladık. Panik durumu geçene kadar platformu kapatma kararı aldım. Müşteriler panikle hareket ettiği için zarar ediyordu. Bu durumu yaşamamın sebebi aslında şirkete yatırılan paraların şirketin sisteminde olmamasıydı. Çünkü bu sistemdeki paralar çalındı. Şirketin genel durumundan çalışanların bilgisi vardı ama bu paraların çalınmasından bilgileri yoktu. Online müşteri hizmetlerinde çalışan arkadaşlara arayan müşterilere neler söylemesi gerektiğini bile söyledim. Bizi arayan müşterilere çalışanların şirketin yatırımcı görüşmesinde olduğunu ve kullanıcı sözleşmesinde bulunan bekleme süresinin kullanıldığını ve bu sürenin minimuma indirmek için çalışıldığını arayan müşterilere söylenmesini istedim. Çalışanlarıma hiçbir yere kaçmadığımı söylemiştim. Sistemde arıza olduğunu onlar da biliyordu. Sistemde tahtaların bozulması arızadır bu nedenle daha fazla sistemde arıza olmaması için sistemi kapattım."

Özer, ayrıca "Ben paraya hassasiyeti olan bir adam değilim. MASAK’tan alınan rapor yalandır. Abim ablam ve arkadaşlarımın banka hesaplarından transfer yapmamın sebebi transfer limitinin olmasıdır. Ben yurt dışına kripto para kaçırmak isteseydim, milyonlarca dolar parayı soğuk cüzdan veya başka yöntemle rahatlıkla kaçırabilirdim. Ben şirketimi kurmadan öncede kripto para borsalarında işlem yapıyordum. Benim şirketimde diğer şirketler gibi yapılan işlemlerden pay alıyordu. Beni kripto para sistemindeki çöküşler değil asıl iflas ettiren kumpastır" ifadelerini kullandı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, dosyanın esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar verdi ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER