© Baykuş Haber

Ticaret Bakanlığı: 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatılmıştır

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki aşırı fiyat artışı, stokçuluk ve haksız ticaret uygulamalarına karşı mücadelede etkili olduğu değerlendirilen "6 ay 6 bin kilometre" kısıtlamasının uygulama süresini 1 Ocak 2024'e kadar 6 ay daha uzattığını duyurdu. Bakanlık, otomotiv sektörünün temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda bu kararı aldığını açıkladı.

Otomotiv alım satımlarında yaşanan fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve haksız ticaret uygulamalarına karşı alınan bu tedbirle, bu olumsuzluklara karşı daha etkili bir mücadele hedefleniyor. Ayrıca, bu süre zarfında ticari nitelikteki bireysel satışlar da sıkı denetim altına alınacak ve ihlaller durumunda idari para cezaları uygulanacak. Ayrıca, internet üzerindeki ikinci el araç ilanlarındaki fahiş fiyatların kontrolüne yönelik önlemler de alınacak.

Bakanlık, otomotiv sektöründeki stokçuluk ve fiyat artışıyla mücadelesini sürdüreceğini ve gerektiğinde idari para cezalarını uygulayarak tüketicilerin korunmasını sağlayacağını belirtti. Bu doğrultuda, geçmişte birçok işletmeye toplamda milyonlarca Türk Lirası idari para cezası uygulandığını ve denetimlerin devam edeceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER