© Baykuş Haber

Ticaret Bakanlığından aldatıcı reklamlara 39,5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, aldatıcı reklamlar sebebiyle toplamda 39.5 milyon liralık ceza uygulandığını bildirdi. Kurul tarafından yapılan incelemeler sonucunda, tüketicileri yanıltan ve aldatan reklamlara karşı 39.5 milyon lira idari para cezası kesildiği açıklandı.

Kurulun verdiği bilgiye göre, bu ay yapılan toplantıda 219 dosya incelendi, bunlardan 200'ü mevzuata aykırı bulundu ve bu dosyalar için toplamda 9 milyon 713 bin 552 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 12 dosya için erişim engeli tedbiri alındı.

Bu yılın ilk ayında Kurul tarafından toplam bin 159 dosya hakkında görüş ve değerlendirmeler yapıldı. Bu dosyalardan bin 31'i aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulama olarak tespit edildi ve bu dosyalar için toplamda 39 milyon 555 bin 306 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 28 dosya için erişimin engellenmesi kararı alındı.

Kurulun son toplantısının gündeminde, vatandaşları yanıltarak konsolosluk yetkili temsilcisi izlenimi veren internet sitelerinin faaliyetleri de bulunuyordu. Bu tür internet siteleri aracılığıyla vize hizmeti almak isteyen tüketicilerin güvenini kötüye kullanan ve yanıltan firmalara karşı da önlemler alındı.

Ayrıca, sahte tüketici yorumlarına karşı da cezalar uygulandı. İnternet üzerinden sahte tüketici yorumları ve asılsız değerlendirmeler ile sıralama uygulamalarının haksız rekabete ve tüketici mağduriyetine yol açtığı belirtilerek, bu tür uygulamalara karşı da önlem alındı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER