© Baykuş Haber

TİKAdan Kuzey Makedonyada arıcılara kovan ve eğitim desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da arıcılığı geliştirmek amacıyla 30 aileye modern arı kovanları, iş malzemeleri ve eğitim verdi. Proje kapsamında Köprülü, Kırçova-Plasnica, Kumanova ve Lipkova bölgelerinde arıcılıkla uğraşan veya uğraşmak isteyen ailelere destek sağlandı.

TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt, projenin Kuzey Makedonya'da gerçekleştirilen tarım projelerinden biri olduğunu belirtti. Söğüt, projenin eğitim, arı kovanları, arı-oğul ailesi, arıcılık temel ekipmanları ve kıyafetleri gibi unsurları içerdiğini açıkladı.

Projenin amacının çiftçilere arıcılık konusunda eğitim vermek, üretimi artırmak, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak ve aile gelirlerine destek sağlamak olduğunu vurgulayan Söğüt, projenin yeni başlayanlarla deneyimli çiftçileri bir araya getirerek karşılıklı deneyim paylaşımını teşvik ettiğini ifade etti.

Söğüt, projenin hayırlı olmasını dileyerek, gelecekte daha fazla işbirliği ve kalkınma projelerinin gerçekleştirilmesini umut ettiğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER