© Baykuş Haber

Tilki, bakımını yapan doğa koruma görevlilerinden ayrılmak istemedi

TUNCELİ’DE YAKLAŞIK BİR BUÇUK AY ÖNCE ANNESİNİ KAYBEDEN YAVRU TİLKİ, VATANDAŞLARIN İHBARI ÜZERİNE DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KORUMA ALTINA ALINMIŞTI. BELLİ ERİŞKİNLİĞE ULAŞAN VE REX İSMİ VERİLEN TİLKİ, YENİDEN DOĞAL ORTAMINA SALINDI. TİLKİ, KENDİSİNİ BÜYÜTEN DOĞA KORUMA GÖREVLİLERİNDEN UZUN SÜRE AYRILMAK İSTEMEDİ.

Tunceli'de bir buçuk ay önce annesini kaybeden yavru tilki, vatandaşların ihbarı üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştı. Tilki, Rex adı verilen bu yavru, artık belli bir erişkinlik seviyesine ulaşmıştı ve tekrar doğal yaşam alanına bırakıldı. Ancak Rex, onu büyüten doğa koruma görevlilerinden ayrılmak istemiyordu.

Tilkinin bakımını üstlenen veteriner hekim Ali Hıdır Ertan, başlangıçta sütle beslendikten sonra katı gıdalara ve kemiklere alıştığını açıkladı. Rex'in doğal yaşamda hayatta kalabilecek yeteneklere sahip olduğuna inandıklarını belirten Ertan, "Bu nedenle bugün, onu özgürlüğüne, doğal yaşamına geri bırakıyoruz" dedi.

Ancak tilki Rex, uzun süre boyunca doğa koruma görevlilerinden ayrılmak istememişti. Ekipler, onu ormanlık alana bırakmak için çaba harcadı ve nihayet Rex, ormanlık alana giderek gözden kayboldu. Rex'in doğal yaşam alanına geri döndüğüne tanıklık etmek, bakımını üstlenenler için büyük bir mutluluk kaynağıydı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER