© Baykuş Haber

Tirilye, Esence, Eğerce ve Söğütpınar planları onaylandı

MUDANYA BELEDİYESİ’NİN TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI TİRİLYE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mudanya Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Tirilye Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Bu toplantıda, Tirilye'nin tarih, kültür ve doğa mirası olarak tanımlanması için önemli bir adım atıldı. Tirilye Mahallesi 1/1000 ölçekli Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu onaylandı. Bu plan, Tirilye'deki kültür rotasının yeniden canlandırılmasını hedefliyor. Tirilye'de bulunan bin 43 parseldeki 857 yapının bulunduğu 20 hektarlık alanda bu plana göre çalışmalar yapılacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu planın amacını, "Tirilye'nin müşahhas olmayan kültürel mirasını geleceğe taşıyacağız. Korunmuş kent ölçeğini, korunmuş dokuya çevireceğiz. Heykel yapılarımızı koruyacağız" şeklinde açıkladı. Ayrıca, Esence, Eğerce ve Söğütpınar 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı revizyonu da kabul edildi.

Türkyılmaz, bu planların Mudanya'nın geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, "Meclis olarak önemli bir görevi yerine getiriyoruz. Onaylanan bu planlar, ilçemize hayırlı olsun. Meclis üyelerimize ve teknik personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER