© Baykuş Haber

TKDKden 275 projeye 615 milyon destek

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK’NIN) 2023 YILI İÇERİSİNDE PROJE ALIMINA BAŞLAYACAĞI “IPARD 3 PROGRAMI TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI” TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA ERZURUM’DA YAPILDI.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2023 yılı içinde başlatacağı "IPARD 3 Programı"nı tanıttığı bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım Reformu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen bu önemli toplantıya birçok katılımcı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, IPARD 3 Programı'nın tanıtımını ve bilgilendirilmesini önemsediğini ifade ederek, TKDK'nın Erzurum ilinde desteklediği yatırımlardan bahsetti. Ayrıca, bu programın istihdamı artırması gerektiğini ve Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki yatırımların artacağına dikkat çekti.

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü, sunumunda IPARD 1 ve IPARD 2 süreçlerinde desteklenen 275 projenin toplam değerinin 615 milyon TL olduğunu belirtti. Ayrıca, IPARD-3 programı ile yatırımların artması ve istihdama katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Özellikle tarım ve hayvancılık projelerine verilen desteklerin önemine değindi.

2022 yılında belirlenen hibe ödeme hedefini %123 oranında gerçekleştirdiklerini ve 52 projeye 60,5 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını belirten Özlü, 2023 yılında 11. Proje Çağrısı kapsamında 48 proje ile sözleşme imzaladıklarını ve bu yatırımların özellikle genç girişimcilere destek sağlayacağını ifade etti.

Özlü ayrıca, IPARD 3 programı kapsamında insan sağlığı, hayvan sağlığı, hayvan refahı, gıda hijyeni ve güvenliği gibi konularda AB standartlarını sağlayan işletmelerin ilimize kazandırılmasına devam edeceklerini ve bu yatırımların Erzurum ekonomisine canlılık katkısı yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER