© Baykuş Haber

TMO, hububat alımlarına başladı

DEPREM BÖLGESİ ADIYAMAN’DA, TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ (TMO) KENDİSİNE AİT DEPOLARA HUBUBAT ALIMINA BAŞLADI.

Adıyaman, deprem riski taşıyan bir bölge olmasına rağmen, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımlarının başladığı haberi geldi. Bu gelişmeyle birlikte, TMO'ya ürünlerini getiren çiftçiler, bu yılki verimlilikleri nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdiler.

TMO'nun randevu sistemine dayalı olarak başlattığı hububat alımları, çiftçiler tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Buğday ve arpa ürünlerini traktörlerine yükleyerek TMO'ya gelen çiftçiler, bu yıl yağışlı hava koşullarının verimi olumlu etkilediğini ifade etti. Ayrıca, TMO tarafından açıklanan fiyatların da çiftçileri memnun ettiği belirtildi.

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, bu yılki hasadın güzel ve verimli olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan fiyatların çiftçileri moral olarak yükselttiğini söyledi. Özkan, "Bu fiyat çiftçimize moral ve motivasyon olmuştur. Cenabı Allah bize bu emekleri boşa bırakmasın. Çiftçimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

Ayrıca, Başkan Özkan, TMO'nun randevu sistemiyle alım yaptığını ve çiftçilerin randevu alarak ürünlerini teslim edebileceklerini belirtti. Verimliliğin şu ana kadar oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Özkan, arpa fiyatlarının 7 bin TL olduğunu ve 500 TL desteği bulunduğunu, bu desteği tüccarın alıp faturalandırması durumunda çiftçilerin de faydalanabileceğini açıkladı. Buğday fiyatının ise 8 bin 250 TL olduğunu ve bin TL destekle geldiğini ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER