© Baykuş Haber

TOBB Yönetimine İzmirden iki isim birden girdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yeni yönetim kurulunda İzmir'i temsil edecek iki başkan seçildi. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, 79. Genel Kurul'da TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu dönemde İZTO Başkanı Mahmut Özgener görev almamayı tercih etti. Ayrıca, Işınsu Kestelli, TOBB Yönetim Kurulu'na seçilen ilk kadın temsilci olarak tarihi bir başarıya imza attı.

TOBB seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, dünya ve Türkiye ekonomisindeki zorlu dönemde İzmir'in temsilini TOBB'da sağladıklarını belirtti ve yeni dönemde görev almayı tercih etmediğini ifade etti. Özgener, yeni dönemde İzmir'i TOBB Yönetim Kurulu'nda temsil edecek olan Işınsu Kestelli ve Ender Yorgancılar'a başarılar diledi.

İTB Başkanı Işınsu Kestelli ise, TOBB'da İzmir'i temsil etme fırsatını memnuniyetle karşıladığını ve öncelikli hedefinin tarım ve hayvancılığın stratejik bir sektör olarak desteklenmesi olduğunu belirtti. Ayrıca, İzmir'de örnek bir dayanışma içinde çalıştığı iş arkadaşlarına teşekkür etti.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da TOBB'un Türk iş dünyası için önemli bir kurum olduğunu vurgulayarak İzmir'i yeniden ve daha güçlü bir temsil ile TOBB yönetiminde görev almaktan gurur duyduğunu ifade etti. Ülkenin her alanda dengeli bir büyümeye ve üretim gücünün artırılmasına ihtiyaç duyduğunu belirten Yorgancılar, İzmirli tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER