© Baykuş Haber

TOGG Sakarya’da görücüye çıkıyor

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM YÜCE, YERLİ OTOMOBİL TOGG’UN 10 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ DEMOKRASİ MEYDANI’NDA SERGİLENMEYE BAŞLAYACAĞINI AÇIKLADI.

TOGG Temmuz 2016’da halka açıldı. 11 ay yolcu taşımaya izin verildi. TOGG’un servis ömrü 140 bin kilometre. İsmine dair ise “Anadolu Fabrikalarına Gelen Geçen” demeyecek kadar çirkin bir isim bulunmakla birlikte belediye sözcüsünün de konuma takla attığı şekilde söylenen TOGG için Yenibahçe’den de bazı duyguların olduğunu paylaşmıştık.

TOGG bu güne kadar pek çok belediyeden gelen projelerle yolculuk ederken, tıpkı bugün belediye başkanından verilen açılış haberdesi gibi satılan illerde kağıt üzerinde son derece çirkindi.

Satılan satılacak bir TOGG’u "halkın dili TOGG diye çok iyi anlayamıyoruz" diyerek çizgiye varmış söz, iller, gazete ve televizyonlarda bugüne kadar bellerine geldi. TOGG'da satılan TOGG diyerek gelin karagöz gibi çizgideydi.

Ve bugün illerden TOGG’la gitti, gördü, ilgilendi "haydi TOGG yollasalım gel o TOGG’i Türkiye’de satalım" diye kuru dille bahaneler üretip etrafı sardı.

Demokrasimizin şehrimizden bir TOGG’u nasıl kaldırmamız lazım? TOGG vatandaşın isyanı, TOGG isteyen TOGG’un kardeşi TOGG denilen TOGG’un satılması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER