© Baykuş Haber

Tokatta 480 dönüm alan imara açıldı

TOKAT ÇEVRE YOLU KENARINDA BULUNAN 480 DÖNÜMLÜK ANKARA MAHALLESİ BELEDİYE MECLİSİNDE SAĞLANAN OY ÇOĞUNLUĞUYLA İMARA AÇILDI.

Tokat Belediye Meclisi, Ankara Mahallesi çevre yolu yakınındaki 480 dönümlük alanı Rezerv Yapı Alanı olarak ilan etme kararını oy çokluğuyla kabul etti. Bu karar, Eylül ayı toplantısında alındı.

Daha önce Semerkant, Kabe-i Mescit, Cami-i Kebir ve Erenler Mahallelerini etkileyen Kaledibi Kentsel Risk Alanı, 2013 yılında Bakanlar Kurulu tarafından Afet Riskli Alan olarak ilan edilmişti. Kaledibi Riskli Alanının dönüşümünü hızlandırmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 709195 sayılı Bakan Olur'u ile Ankara Mahallesi çevre yolu yakınındaki bölge Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda, kentsel dönüşüm sürecinin bir parçası olarak, yaklaşık 480 dönümlük alanda hali hazır harita ve imar planına esas jeolojik etüt çalışmaları yapıldı. Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen oturumda da bu imar planını oy çokluğuyla onayladı. Bu kararla birlikte, bu bölgedeki kentsel dönüşüm sürecindeki planlama çalışmaları son aşamaya ulaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER