© Baykuş Haber

Tokyodaki mücevher fuarının en pahalı parçası fiyatıyla dudak uçuklattı

JAPONYA'DAKİ TOKYO BİG SİGHT ULUSLARASI GÖSTERİ MERKEZİ, İLK KEZ DÜZENLENEN "TOKYO JEWELRY FEST" MÜCEVHER FUARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Tokyo, ilk defa düzenlenen "Tokyo Jewelry Fest" mücevher fuarına ev sahipliği yaparak mücevher tutkunlarını büyüledi. Fuardaki en göz alıcı eser, 10 milyon dolarlık fiyatıyla pembe elmas yüzüğüydü.

Japonya'nın Tokyo Big Sight Uluslararası Gösteri Merkezi, bu özel mücevher fuarına ev sahipliği yaparak elmas, zümrüt, yakut gibi nadir değerli taşların yanı sıra altın ve gümüşten yapılan değerli takıları sergiledi. Japonya ve farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler, yüzlerce çeşit ziynet eşyasını inceleme fırsatı buldu. Fuar, tasarım takılarının ve ikinci el nadir lüks saatlerin de sergilendiği bir etkinlikti. Fuarın en pahalı parçası olan 10 milyon dolarlık pembe elmas yüzüğü görenleri şaşkına çevirdi.

Elmasın sahibi olan firma başkanı Anıl Kumar, nadir bulunan bir parçayı fuara getirdiklerini belirterek, "Bugün size özel bir şey göstereceğiz. Çok nadir bulunan 11 karatlık 'Fancy Purple Pink VS2' türü bir elmas. Fiyatı 10 milyon dolar ve daha fazla. Pembe elmasların artık bulunamıyor olması nedeniyle değeri oldukça arttı. Harika bir yatırım aracı" dedi. Kumar ayrıca fuarın ikinci en pahalı elmasının da firmanın sahibi olduğunu ve 6 karatlık "Fancy Intense Green" türü elmasın değerinin 7.8 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Fuar Organizatörü Satoshi Watanabe, 160'tan fazla katılımcı firmanın yer aldığı bu ilk fuarın, çoğunluğunu Japonya'dan oluşturan farklı ülkelerden üretici ve satıcıları bir araya getirdiğini söyledi. Ön kayıtlarla ziyaretçileri kabul eden ve 3 gün süren fuarın, 10 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacağını açıklayan Watanabe, yoğun katılımdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Mücevher fuarı yarın saat 17.00'de sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER