© Baykuş Haber

TÖMER öğrencilerinin Kütahyadaki buluşması renkli görüntülere sahne oldu

TÖMER ÖĞRENCİLERİNİN KÜTAHYA'DAKİ BULUŞMASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Kütahya'da gerçekleşen renkli buluşma, iki üniversitenin uluslararası öğrencilerini bir araya getirerek unutulmaz anlara sahne oldu. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) öğrencileri ile Sakarya Üniversitesi'nin Türkçe Öğrenim Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) öğrencileri, Kütahya Belediyesi'nin ev sahipliğinde buluştu.

"Kardeşliğin dansı" adı verilen etkinlikte, uluslararası öğrenciler kendi ülkelerine özgü renkli kıyafetlerle ve seslendirdikleri şarkılarla vatandaşları coşturdular. Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, organizasyonlarına katkıları nedeniyle DPÜ ve Sakarya Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, şehirlerinde eğitim gören yabancı öğrenci sayısının hızla arttığını belirtti. Uysal, "Sadece 4 yıl önce üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrenci sayısı yaklaşık 400 idi. Şimdi ise bu sayı 9 bine yaklaştı. Şehrimiz, 90'dan fazla ülkeden gelen öğrencilerle renklendi. Kütahya adeta bir dünya vitrini haline geldi. Farklı renklerden, milletlerden ve ülkelerden gelen öğrenciler şehrimize büyük bir zenginlik kattılar. Kütahya, sanat, tarih ve insanlık başkenti olarak tanımlanabilir ve uluslararası öğrencilerimiz şehrimizin değerini daha da artıracaktır" şeklinde konuştu.

Etkinlik, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü ve katılımcılar arasında unutulmaz anılar yaratıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER