© Baykuş Haber

Tomris Uyar Öykü Ödülü başvuruları 12 Haziranda başlıyor

NİLÜFER BELEDİYESİ’NİN YILIN YAZARI TOMRİS UYAR ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLEDİĞİ ÖYKÜ ÖDÜLÜ İÇİN BAŞVURULAR 12 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR.

Nilüfer Belediyesi, her yıl bir yazarın adını yaşatmak amacıyla düzenlediği Yılın Yazarı etkinlikleri kapsamında bu yıl Tomris Uyar'a ithaf ediliyor. Bu özel etkinliklerin bir parçası olarak düzenlenen 2023 Yılın Yazarı: Tomris Uyar Öykü Ödülü için başvuruların 12 Haziran'da başlayacağı duyuruldu.

Bu yılın Yılın Yazarı Tomris Uyar etkinlikleri kapsamında düzenlenen öykü yarışması, yeni ve daha önce basılmamış öykülerin değerlendirilmesine olanak tanıyacak. Ödüle başvurmak isteyenler, son başvuru tarihi olan 25 Ağustos'a kadar başvurularını yapabilecekler. Başvurular, kargo ile veya Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri'ne elden teslim edilerek gerçekleştirilebilecek. Katılımcılar en fazla iki öykü ile başvuruda bulunabilecekler.

Ödül başvuruları rumuzlarla yapılacak ve Seçici Kurul, başvuran öyküleri değerlendirecek. Seçici Kurul üyeleri ise Asuman Kafaoğlu Büke, Nahit Kayabaşı, Gönül Kıvılcım, Şafak Baba Pala ve Fadime Uslu'dan oluşuyor. Öykü Ödülü sonuçları 30 Ekim 2023 tarihinde açıklanacak.

Bu özel ödülün büyük kazananı 7 bin TL'lik para ödülüne layık görülürken, dereceye giren diğer 5 kişi ise 3 bin TL'lik mansiyon ödülünün sahibi olacaklar. 2023 Yılın Yazarı: Tomris Uyar Öykü Ödülü'ne başvuruda bulunmak isteyenler başvuru formunu Nilüfer Belediyesi'nin kütüphanelerinden veya resmi web sitesi olan www.nilufer.bel.tr ile Nilüfer Kütüphane Facebook sayfasından temin edebilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER