© Baykuş Haber

Toroslar EDAŞ, hatlarını yalıtarak kuşların çarpılmasını önlüyor

Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ), kuşların elektrik nakil hatlarındaki çarpılmalarını önlemek amacıyla başlattığı "Yüksek Gerilim Havai Hat İzolasyonu Projesi" ile 2017 yılından bu yana etkili bir şekilde mücadele ediyor. Şirket, Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye gibi bölgelerde faaliyet gösteriyor ve bu bölgelerdeki elektrik nakil hatlarını kuş çarpılmalarına karşı korumak için çalışıyor.

Proje kapsamında, kuşların elektrik hatlarına konarak akıma kapılmalarını önlemek için yalıtkan malzeme montajı yapılıyor. Bu montajlar, Doğa Derneği ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor. İletken teller ve izolatörler gibi elektrik dağıtım hatlarının unsurları izole edilerek kuşların güvenliği sağlanıyor.

Toroslar EDAŞ, bu proje için 1,5 milyon lirayı aşan bir yatırım yapmış durumda. Şirket, bugüne kadar 5 bin 475 metre uzunluğundaki iletkenin ve bin 181 adet izolatörün yalıtkan malzeme montajını tamamladı. Bu sayede kuşların akıma kapılma riski büyük ölçüde azaldı.

Proje, 2017 yılından bu yana kuş ölümlerini ve enerji kesintilerini yüzde 88 oranında azaltarak büyük başarı elde etti. Toroslar EDAŞ, projenin başarısı üzerine ilgili malzemeleri stoklayarak, hem bakım çalışmalarında hem de yeni hatların inşasında kullanmayı sürdürüyor.

Şirket, yüksek müşteri memnuniyeti ve doğa koruma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor, doğaya ve canlıların yaşamına saygı gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER