© Baykuş Haber

Trabzon-Gümüşhane karayolunda ulaşım sel sularının getirdiği taş ve çamur nedeniyle tek şeritten sağlanıyor

DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ’NDE GECE BOYU ETKİLİ OLAN YAĞIŞLARIN OLUŞTURDUĞU KÜÇÜK ÇAPLI DERELERİN GETİRDİĞİ TAŞ, ÇAMUR VE AĞAÇ PARÇALARININ OLUŞTURDUĞU TERESUBAT NEDENİYLE TRABZON-GÜMÜŞHANE KARAYOLUNDA ULAŞIM TEK ŞERİTTEN KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR. ULAŞIMDA AKSAMANIN YAŞANDIĞI BÖLGE HAVADAN GÖRÜNTÜLENİRKEN, YOLUN ÜST KESİMİNDE BULUNAN 2 EVDE SEL SULARI NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde geçen gece boyunca süren yoğun yağışlar, küçük dere ve akarsuların taşıdığı taş, çamur ve ağaç parçalarının neden olduğu teresubatlarla Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yağışların etkisiyle yolların bazı bölümleri ulaşıma kapanırken, havadan çekilen görüntülerde bölgenin zorlu hava koşullarıyla başa çıkmaya çalıştığı görülüyor.

Karayolları ekipleri, teresubatların temizlenmesi ve yolların açılması için çalışmalara başladı. Yoğun yağış nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu ve trafik kontrollü olarak tek şeritten ilerliyor. Bu sırada Maçka ilçesi Yazılıtaş mevkii yakınlarında bulunan 2 ev, sel suları ve çamur nedeniyle zarar gördü.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan şiddetli yağışlara rağmen can kaybının yaşanmamış olması sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi. Ayrıca, bölgedeki derelerin debileri artarken, birçok dere ve akarsuda su seviyeleri yaklaşık 2 metre yükseldi. Bölge, yağışların etkisini atmaya çalışırken, karayolları ve diğer ilgili kurumlar da yol güvenliğini sağlamak için çaba gösteriyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER