© Baykuş Haber

Trabzon Havalimanında turizm sezonu yoğunluğu başladı

TRABZON HAVALİMANI EN YOĞUN GÜNLERİNE BAŞLADI

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin doğal ve tarihi güzelliklerle dolu zengin turizm destinasyonlarından Trabzon, Arap ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülkelerden turistlerin yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Trabzon Havalimanı'na günde 12 farklı ülkeden direkt uçuşlar düzenleniyor, ve bu ülkeler arasında özellikle Körfez Ülkeleri bulunuyor. Bunun yanı sıra İsrail ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de Trabzon'a doğrudan uçuşlar mevcut.

Körfez Ülkeleri'nden gelen turistler, genellikle yaylaları ziyaret etmeyi tercih ediyor. Geçtiğimiz yıl, yerli ve yabancı toplam 960 bin kişi Trabzon'u ziyaret etti, ve bu ziyaretçilerin yaklaşık 470 bini yabancı turistlerden oluştu. Bu sayının büyük bir bölümünü Körfez Ülkeleri'nden gelen turistler oluşturdu. Bu yılın başından bu yana ise yaklaşık 120 bin kişi Trabzon'u ziyaret etti, ve bu rakamın yaklaşık 45 binlik kısmını yabancı turistler, özellikle Körfez Ülkeleri'nden gelenler oluşturdu.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, bu yıl ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 30'luk bir artış beklediklerini açıkladı. Şu anda Trabzon'a 12 farklı ülkeden direkt uçuşlar düzenlendiğini belirten Erdoğan, İnşallah 2023 sezonunun, 2022 sezonuna göre yüzde 30'luk bir artış getireceğini ifade etti. Trabzon'un doğal ve kültürel güzellikleriyle misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya hazırlandığını vurguladı ve Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve KKTC gibi ülkelerden direkt uçuşlar düzenlendiğini söyledi. Ayrıca İstanbul'dan aktarmalı uçuşlarla da şehre turistlerin geldiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER