© Baykuş Haber

Trabzonda düğünlerde silah atma geleneği bir türlü bitmiyor

TRABZON’UN SÜRMENE İLÇESİNDE GELİN ALMA MERASİMİNDE EVDEN ÇIKAN GELİNİN KARDEŞİNİN ELİNE SİLAH ALARAK HAVAYA ATEŞ ETMESİ PES DEDİRTTİ.

Trabzon'un Sürmene ilçesinde gerçekleşen bir gelin alma merasimi sırasında gelinin kardeşinin havaya peş peşe ateş etmesi, "pes" dedirtti.

Trabzon'da düğün, nişan, şenlik ve festivallerde havaya rastgele ateş etme geleneği, ne denetimlerle ne de uyarılarla engellenebilir hale gelmiş durumda. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denetimlere ağırlık verse de, magandalar havaya rastgele ateş etmeye devam ediyor. Bu kez olay Sürmene ilçesinin Yeniay mahallesi Baştımar mevkiinde yaşandı. Düğün öncesi gelin alma merasiminde davul ve zurna eşliğinde damat, gelinin evinin önüne geldi. Bu sırada güneş gözlüklü gelinin kardeşi, elindeki tabanca ile havaya peş peşe ateş etti.

Gelinin kardeşinin tabanca ile yürümesi ve havaya ateş etmesi, o anı izleyenleri şaşkına çevirdi. O anları kaydeden cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, gelinin kardeşinin tabancayı bırakıp horon oynadığı, çevredeki bazı vatandaşların da havaya rastgele ateş etmeye devam ettiği görüldü. Bu tehlikeli gelenek, insanların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER