© Baykuş Haber

Trabzonda turizm tesislerine yönelik fiyat denetimleri artacak

UZUNGÖL MUHTARI MEHMET ÖZTÜRK, UZUNGÖL TURİZMİNİ YAŞATMA DERNEĞİ BAŞKANI METİN İNAN, UZUNGÖL TURİZMCİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ AHMET AKYÜZ VE UZUNGÖL BİRLİK AŞ YÖNETİM KURULU ÜYESİ MUSTAFA AKYÜZ, TRABZON ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI METİN KARA’YI ZİYARET EDEREK, TURİZM SEZONUNDA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN ÇALIŞMALARLA İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, Kurban Bayramı sonrası yoğunlaşmasını bekledikleri turizm sektörüne yönelik denetimlerini artıracaklarını açıkladı. Başkan Kara, özellikle tarifesiz veya tarife dışı fiyatlarla satış yapan ve kayıt dışı çalışan işletmelere yönelik denetimlerin sezon sonuna kadar yoğun bir şekilde süreceğini ifade etti. Kara, fiyat istikrarının turizmin sürdürülebilirliği için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Şehrimizin önemli gelir kaynağı olan turizmin sürdürülebilirliğinin sağlanması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir" dedi.

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Metin İnan, Uzungöl Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akyüz ve Uzungöl Birlik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Akyüz, TESOB Başkanı Metin Kara'yı ziyaret ederek, turizm sezonunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Uzungöl heyeti, özellikle fiyatların istikrarlı olması gerektiğini vurgulayarak, yüksek fiyatların bazı kişiler tarafından sosyal medyada yayıldığını ve bu nedenle yanıltıcı bir algı oluştuğunu belirtti. Bu durumun önlenmesi için denetim ve müeyyide sisteminin işletilmesi gerektiğini ifade etti.

TESOB Başkanı Metin Kara ise Trabzon'daki turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve denetimlere büyük önem verdiklerini belirtti. Kara, tarifesi olmayan, tarifeden daha yüksek fiyatlarla satış yapan ve kayıt dışı çalışan işletmelerin denetlemelerini yoğun bir şekilde sürdüreceklerini ve tespit edilen aksaklıkları ilgili kurumlara ileteceklerini söyledi. Ayrıca, pandemi öncesi uyguladıkları WhatsApp ihbar hattını tekrar aktif hale getireceklerini ve bu hattın daha verimli çalışması için Arapça bilen bir personel istihdam edeceklerini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER