© Baykuş Haber

Trabzonspor kampta, Lahtimi plajda

Selay SAYKAL/TRABZON(DHA) - Yeni sezona hazırlanan Trabzonspor’un Faslı oyuncusu Mountassir Lahtimi, hem Trabzon hem de Slovenya kampına katılmadı. İzinsiz olarak tatilini sürdüren oyuncunun ülkesinden paylaştığı fotoğraflar tartışma konusu oldu.

2023-24 sezonuna yönelik hazırlıklarını Slovenya'nın Kranj şehrinde sürdüren Trabzonspor, kanat oyuncusu Mountassir Lahtimi'nin kampa katılmadığını duyurdu. 22 yaşındaki oyuncu, 30 Temmuz'da başlayan Trabzon kampına gelmeyerek tatilini Fas'ta geçiriyor. Lahtimi'nin izinsiz tatil yapması ve sosyal medya hesabından tatil fotoğrafları paylaşması kulüp yönetimini rahatsız etti.

Kuzey Atlas Okyanusu kıyılarında arkadaşlarıyla deniz keyfi yapan ve kampa katılmadığı için noter tespiti yapılan Lahtimi, kulüp yönetiminin harekete geçmesine neden oldu. Trabzonspor, Lahtimi'ye kampa katılması için ihtar gönderdi ve oyuncu hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı belirtiliyor. Kulüp, Lahtimi'nin disiplinsiz davranışları karşısında oyuncunun sözleşmesini feshetme veya kadro dışı bırakma ihtimalini değerlendiriyor.

Mountassir Lahtimi, Abdullah Avcı döneminde İslami Dayanışma Oyunları sırasında keşfedilmiş ve Trabzonspor ile 1 yılı opsiyonlu 4 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Oyuncu için Fath Union Sport kulübüne 600 bin Euro bonservis bedeli ödenmiş ve gelecekte başka bir kulübe transfer olması durumunda kazancın yüzde 17'sinin Fath Union Sport'a verileceği taahhüt edilmişti. Lahtimi, geçen sezon 8 Süper Lig maçında 1 kez ilk 11'de görev yaparak toplamda 137 dakika süre almıştı. Ayrıca, 22 Süper Lig maçının 14'ünde yedek kulübesinde beklemişti. Lahtimi'nin geçen sezonki maaşı 300 bin Euro idi. Eğer bu sezon takımda kalırsa 325 bin Euro, gelecek sezon 400 bin Euro, opsiyon kullanılırsa 2025-26 sezonunda ise 600 bin Euro ücret alacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER