© Baykuş Haber

Trabzonspor, Taha’nın sözleşmesine madde ekletti

Selay SAYKAL/TRABZON,(DHA)-Trabzonspor, Mislav Orsic transferi karşılığında bedelsiz olarak Göztepe’ye gönderdiği Taha Altıkardeş için yapılan anlaşmaya yüzde 20 pay ve ön alım hakkı maddesi ekletti. 

Trabzonspor'un geçen sezon 17 milyon TL bonservis ücreti ve şampiyonluk bonusuyla Bursaspor'dan transfer ettiği Taha Altıkardeş, Southampton'dan transfer edilen Mislav Orsic karşılığında aynı şirketin yönettiği Göztepe'ye gönderildi. Orsic'in yüksek maliyetini düşürmek amacıyla yapılan anlaşma gereği, Taha'nın sözleşmesi feshedildi ve bedelsiz olarak İzmir ekibine transfer edildi.

Bordo-mavili kulüp, genç stoperin transferinde iki ek madde ekledi. Bu maddeye göre, genç Taha'nın başka bir kulübe transfer olması durumunda transfer bedelinin yüzde 20'si Trabzonspor'a ödenecek. Ayrıca, Taha'nın yerel bir kulüpten teklif alması halinde öncelik hakkı Trabzonspor'un olacak.

Taha Altıkardeş, duygusal bir veda mesajıyla Trabzonspor'a veda etti ve yeni takımına katıldı. Sosyal medya hesabından taraftarlara seslenen Altıkardeş, "Büyük bir heyecanla transfer olduğum, genç yaşta şampiyonluk yaşadığım, tecrübeler edindiğim bordo-mavili formamdan ayrılıyorum. Profesyonel hayatta bu ayrılıklar normaldir, ancak kalbimde güzel anılarla dolu bu güzel şehirden ayrılıyorum. Bursa'da olduğum gibi bu şehrin takımının peşinden giden, şampiyon Trabzonspor taraftarını asla unutmayacağım. Futbol güzel bir oyundur ve bu oyunu renklendiren Trabzonspor her zaman kalbimde olacak" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER