© Baykuş Haber

Trabzonun o ilçesinde ayı kabusu sürüyor

TRABZON’UN ŞALPAZARI İLÇESİNDE ARTAN AYI SALDIRILARI VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR. MAHALLEYE İNEN AYILAR ARI KOVANLARINA, BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ HAYVANLARA SALDIRIRKEN, EVLERE İSE ZARAR VERİYOR.

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde artan ayı saldırıları, bölge sakinlerini endişelendiriyor. Kuzuluk ve Gökçeköy mahallelerinde yaşanan ayı saldırıları, arı kovanlarına, büyük ve küçükbaş hayvanlara zarar verirken, evlere de giriş yapıyor.

Bu artış nedeniyle vatandaşlar, çocukların güvenliğini düşünerek endişelenirken, köy cami hoparlöründen ayı saldırılarına karşı uyarı anonsları yapılmakta. Bu anonslarda çocukların tek başlarına bırakılmaması ve yöre sakinlerinin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Ayıların özellikle sürülerdeki hayvanlara saldırarak zarar verdiği belirtiliyor. Ayrıca evlere de girdikleri ve maddi hasara neden oldukları ifade ediliyor. Bölge sakinleri, devletin yaban hayvanlarını buralara bıraktığını ancak bu hayvanların aç kalınca köylere inerek zarar verdiğini dile getiriyorlar.

Ayı saldırılarının artmasıyla birlikte arıcılığın da zorlaştığı ifade ediliyor. Köy sakinleri, çaresizlik içinde olduklarını ve artık dışarıya çıkamaz hale geldiklerini söylüyorlar.

Özellikle tapulu evlere giren ayıların kapıları kırdığı ve maddi zarara yol açtığı belirtiliyor. Bölge sakinleri, bu durumun çözümünü beklerken, devletten ayıların bölgeye salınmamasını veya başka bir yere taşınmasını talep ediyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER