© Baykuş Haber

Trafiği rahatlatacak alternatif çevre yolunda çalışmalar başladı

TRAFİĞİ RAHATLATACAK ALTERNATİF ÇEVRE YOLUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, şehir içi trafik sorununu çözmeyi amaçlayan Türkmen Vadisi alternatif çevre yolu çalışmalarını sahada denetledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin ulaşım sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından, şehir içi trafiği rahatlatmayı hedefleyen Türkmen Vadisi alternatif çevre yolunda genişletme çalışmaları başlatıldı. Bu yol, Artuklu ilçesinin Nur Mahallesi ve İstasyon Mahallesi'ni birbirine bağlıyor, yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindedir. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte şehir merkezi trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.

Vali Mahmut Demirtaş, çalışmaların başladığı bölgeyi ziyaret ederek, Fen İşleri Daire Başkanı Cebrail Aslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Demirtaş, kent sakinlerinin yaşam konforunu artırmak amacıyla ulaşım alanında da hizmet odaklı çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı. Bu yolu kullanan araçların şehir merkezine girmeden Kızıltepe istikametine gidebileceğini belirten Vali Demirtaş, yolun genişletilmesi ve altyapısının iyileştirilmesi işlemleri tamamlandıktan sonra sıcak asfalt serimi için hızla harekete geçeceklerini ifade etti. Bu projenin Mardin için büyük bir kazanç olacağını belirterek çalışmaların hayırlı olmasını diledi.

Vali Demirtaş'ın incelemelerine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen de katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER