© Baykuş Haber

Trafik kazalarının en aza indirilmesi için emniyetten yoğun mesai

ESKİŞEHİR’DE EMNİYET GÜÇLERİ TARAFINDAN KURBAN BAYRAMI’NDA OLUŞAN TRAFİK YOĞUNLUĞUNDA KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ AMACIYLA ÇEŞİTLİ DENETİMLER YAPILIRKEN, ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM VERİLDİ.

Eskişehir'de Kurban Bayramı sırasında meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla emniyet güçleri tarafından çeşitli denetimler ve eğitimler gerçekleştirildi. 2023 yılı Kurban Bayramı'nda trafik güvenliğini sağlamak için Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalar yürüttü. Eskişehir - Bursa Karayolu'ndaki yaşam tünelinde, araç sürücülerine "Yaşam için kısa bir mola" temasıyla, emniyet kemeri kullanımının ve cep telefonu kullanmanın tehlikelerini anlatan kısa filmler izletilerek eğitim verildi.

Ayrıca, trafik yoğunluğunun yoğun olduğu bölgelerde havadan ve karadan denetimler gerçekleştirildi. Bu denetimlerde özellikle sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve ışık ihlali yapmamaları konusunda denetimler yapıldı. Hız ihlallerini önlemek için de radarlı hız denetimleri gerçekleştirildi.

Ayrıca, karayollarında bulunan kontrol noktalarında yolcu otobüsü sürücüleri ve yolculara trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu önlemlerle trafik kazalarının önlenmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uymaları amaçlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER