© Baykuş Haber

TransAnatolia Rallisinin tarihi rotasında Castrol POWER1 Motosiklet Kategorisi kazananı Pol Tarres

DÜNYANIN EN BÜYÜK VE ZORLU RALLY RAİD YARIŞLARINDAN TRANSANATOLİA SONA ERDİ. 2 EYLÜL’DE SAMSUN’DAN START ALAN VE CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL 2 BİN 350 KİLOMETRELİK KURTULUŞ SAVAŞI ROTASINI İZLEYEN RALLİ 9 EYLÜL’DE İZMİR’DE TAMAMLANDI.

Castrol POWER1 Motosiklet Kategorisi'nde zafer Andorra'dan gelen Pol Tarres'in oldu, bu yılki TransAnatolia Rallisi'nde. Bu zorlu ralli, 2 Eylül'de Samsun'da başlayıp Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan 2 bin 350 kilometrelik Kurtuluş Savaşı rotasını takip ederek 9 Eylül'de İzmir'de sona erdi. Bu büyük yarış, 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 aracın katıldığı 17 ilden geçti ve birçok çekişmeli anı içinde barındırdı.

Andorra'dan gelen Pol Tarres, Castrol POWER1 Motosiklet Kategorisi'nde birinci sırayı aldı. Alessandro Botturi ikinci, Jacopo Cerutti ise üçüncü sırayı elde etti. Rallideki yeni yarışçıları desteklemek amacıyla düzenlenen Castrol POWER1 Rookie Cup'ı ise Fransız sporcu Clement Artaud kazandı.

Otomobil kategorisinde ise SSV sınıfında birincilik Hamed Salimi Mavi ve Kiarash Zare Rafie ikilisine gitti, ikincilik Eren Alver ve Kerem Deveci'ye verildi. Otomobil sınıfında ise birinci sıra, Murat Kamil Altun ve Tuvana Sayar ikilisine, ikincilik Hüseyin Kurt ve Mert Tepe'ye, üçüncülük ise Bekir Kuvvet Erim ve Medeni Soysal'a aitti.

Kamyon kategorisinde ise geçen yıl olduğu gibi Marino Mutti ve Andrea Mazzoleni birinci sırayı aldı. Raid kategorisinde ise birincilik, Vittorio Zagaia-Ezgi Tuncay-Göktuğ Tuncay'dan oluşan takımın oldu.

Castrol Türkiye Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz, TransAnatolia Rallisi'nin her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve katılımın arttığını vurgulayarak, bu rallinin dünyanın en çekişmeli ve ilgi gören rotalarından biri haline geldiğini belirtti. Castrol olarak, araç üreticilerini, motor sporlarını ve genç sporcuları desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER