© Baykuş Haber

Trumptan Özel Yetkili Savcı Smithe: “Radikal sağcı deli

ABD’NİN ESKİ BAŞKANI DONALD TRUMP, GİZLİ BELGELERE DAİR SORUŞTURMASI KAPSAMINDA HAKİM KARŞISINA ÇIKMASINA SAATLER KALA SORUŞTURMANIN ÖZEL YETKİLİ SAVCISI JACK SMİTH’İ “RADİKAL SAĞCI DELİ” OLARAK NİTELENDİREREK, KENDİSİNDEN NEFRET ETTİĞİNİ İFADE ETTİ.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, gizli belgelere dair soruşturması kapsamında mahkemeye çıkması öncesinde soruşturmanın Özel Yetkili Savcısı Jack Smith'i hedef aldı. Trump, sosyal medya hesabı üzerinden Smith'i "radikal sağcı deli" olarak tanımlayarak, kendisine karşı nefret beslediğini ifade etti.

Trump, Smith hakkında ağır ithamlarda bulunarak, "Biden ve onun yolsuz Adaletsizlik Bakanlığı, büyük davalarda sürekli olarak oybirliğiyle teslim edilen eşkıya" şeklinde konuştu. Smith'i Trump'a karşı düşmanca bir tavır sergilemekle suçladı.

Eski Başkan, Smith'i "kutulara" bilgi yerleştiren radikal sağcı bir deli olarak niteledi ve onun kendilerine zarar verdiğini belirterek, "Dokundukları her şeyi lekeliyorlar" dedi.

Trump, 2022 yılında Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'da yapılan FBI aramasında devlete ait yaklaşık 100 gizli belgenin bulunmasının ardından soruşturma başlatılmıştı. İddianamede Trump'a 37 suçlama yöneltildiği ve bu suçlamaların büyük bir kısmının ulusal güvenliğe yönelik gizli bilgilerin kasıtlı olarak saklanmasına ilişkin olduğu belirtildi. Trump'ın mahkemede suçlu bulunması durumunda hapis cezası alması beklenmiyor.

Trump'ın Miami'de mahkemeye çıkması beklenirken, bu davada verilecek karar ABD'de büyük ilgiyle takip ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER