© Baykuş Haber

TÜBİTAK açıkladı: SUBÜ birçok alanda Türkiye ortalamasının üzerinde

SUBÜ, TÜBİTAK TARAFINDAN HAZIRLANAN ÜNİVERSİTELER YETKİNLİK ANALİZ SONUÇLARI’NDA BİRÇOK ALANDA HEM KALİTE HEM DE HACİM BAKIMINDAN TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTE ORTALAMALARININ ÜZERİNDE YER ALDI.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Türkiye'deki üniversiteler arasındaki yetkinlik analizi sonuçlarına göre birçok alanda hem kalite hem de hacim bakımından ülke ortalamasının üzerinde bir performans sergiledi.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan "Üniversiteler Yetkinlik Analiz Sonuçları" SUBÜ'nün bilgi güvenliği, elektronik donanım teknolojileri, gömülü sistemler, çevre-arıtma teknolojileri, çevre-meteoroloji ve atmosfer bilimi, nükleer enerji, inorganik kimya, eklemeli imalat, geleneksel imalat teknolojileri, içten yanmalı motor teknolojileri ve otomotiv sektöründe malzeme teknolojileri alanlarında diğer üniversitelerin ortalamalarının önündeydi.

TÜBİTAK'ın analizi, üniversitelerin araştırma alanlarındaki performanslarını karşılaştırmak ve hangi alanlarda yetkin olduğunu değerlendirebilmek için yapılmıştır. Bu analiz, kalite ve hacim göstergeleri temelinde gerçekleştirilir. Kalite göstergeleri arasında, yayınlara yapılan atıflar, araştırma verimliliği, Ar-Ge ve yenilik projeleri, uluslararası iş birlikleri ve uluslararasılaşma çalışmaları bulunmaktadır. Hacim göstergeleri ise dünya çapındaki bilgi birikimine katkı, akademik değer oluşturan kritik kitlenin üniversitedeki varlığı, Ar-Ge ve yenilik proje hacmi ile ilgili alanlardaki Türkiye'ye göre bağıl odaklanma endeksini içerir.

SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, analizin sonuçlarını değerlendirirken, üniversitenin birçok alanda ülke ortalamasının üzerinde olduğunu, analizin eksik alanlara odaklanarak daha da iyileştirmeler yapma fırsatı sunduğunu belirtti. Boz, üniversitenin mevcut güçlü alanlarını daha da geliştirmek ve zayıf alanlarına odaklanmak için bir yol haritası hazırladıklarını ifade etti. Ayrıca, TÜBİTAK'ın detaylı çalışmasını takdir ederek, olumlu ve olumsuz yönleri görme fırsatı verdikleri için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER