© Baykuş Haber

TÜBİTAK BİGG süreci tüm hızıyla devam ediyor

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KRİSTAL GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNDE ATA TEKNOKENT A.Ş. VE SİSTEM GLOBAL DANIŞMANLIK A.Ş. ORTAKLIĞI İLE YÜRÜTÜLEN "BİGG KRİSTAL" PROGRAMININ 2023 YILI 1. ÇAĞRISINA İLİŞKİN İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.

Erzurum Teknik Üniversitesi Kristal Girişimcilik Merkezi öncülüğünde yürütülen "BİGG Kristal" programının 2023 yılı 1. çağrısı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi, TÜBİTAK tarafından desteklenen Bireysel Genç Girişimci Programı (BİGG) kapsamında, teknogirişim odaklı iş fikirlerini teşvik ediyor. Bu program çerçevesinde başvuru yapan girişimcilere, projelerinin hayata geçirilmesinde karşılarına çıkabilecek potansiyel zorlukları aşmaları için destekler sağlanıyor.

19 Mayıs tarihine kadar devam eden başvuru sürecinde toplamda 98 proje başvurusu yapıldı. Bu projeler, ön değerlendirme sürecine tabi tutulduktan sonra çağrıya uygun görülen 50 iş fikri seçildi. Bu seçilen girişimciler için 25 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında çeşitli eğitimler düzenlendi. Eğitimler, BİGG Kristal proje ortaklarından Sistem Global Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karslıoğlu ve İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı tarafından verildi. Girişimciler, bu eğitimler sayesinde iş fikirlerini daha iyi geliştirme fırsatı buldular.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, program hakkında konuşarak, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri için sundukları destekleri ve oluşturdukları ekosistemleri vurguladı. Ayrıca, bu sürecin başarıyla tamamlanabilmesi için emek harcayan tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER