© Baykuş Haber

TÜBİTAK proje yarışmasında bölge birincisi oldular

ZONGULDAK - TÜBİTAK (2204-B) 17. ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI BÖLGE FİNALLERİNDE, ALAPLI İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ, KİMYA EĞİTİMİ ALANINDA BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU.

TÜBİTAK (2204-B) 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finallerinde, Kimya eğitimi dalında birincilik elde eden başarılı Alaplı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, büyük bir gurur kaynağı oldu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda TÜBİTAK (2204-B) Ankara bölge finallerine katılan Alaplı öğrencileri, kimya alanında hazırladıkları özgün projeleriyle birincilik ödülünü kazandılar. Bu başarılarıyla Türkiye finallerine katılma hakkı elde eden Alaplı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Ecem Kaya ve Ecrin Yazıcı ile danışman öğretmenleri İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Volkan Yılmaz tarafından tebrik edildi.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, öğrencileri ve onlara rehberlik eden danışman öğretmeni gururla kutladı. Çevik, ayrıca yarışmada derece elde eden diğer öğrencilere ve öğretmenlere de teşekkürlerini iletti.

Bu yıl Türkiye genelinde toplam 20 bin öğrenci tarafından sunulan 13 bin proje başvurusuyla gerçekleşen yarışma, bölge finallerinde dereceye giren projeleri belirleyerek 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara'da yüz yüze yapılacak olan final yarışmasına katılmaya hak kazandırdı. Bu büyük başarı, Alaplı İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini Türkiye finallerinde de başarılarla dolu bir yolculuğa çıkarmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER