© Baykuş Haber

TÜBİTAK yarışmasında Erzurumu gururlandırdılar

2204-A LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI VE 2204-B ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI’NDA ERZURUM’DAN ÜÇ OKUL ÖDÜLLE DÖNDÜ.

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Erzurum'dan üç okul ödüllerle dönerek büyük bir başarı elde etti.

Türkiye'nin dört bir yanından genç yeteneklerin katıldığı 2023 yılı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın ödül töreni, Ankara'da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun gibi önemli isimler katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, törende yaptığı konuşmada, küresel rekabetin hızlandığı günümüz dünyasında, ülkenin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını sürdürebilmesi için bilim ve teknolojiye yatırım yapmanın önemine vurgu yaptı.

Erzurum'dan katılan okullar ise büyük bir başarı elde ederek ödüllerle döndü. 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda Erzurum Mehmetçik Ortaokulu Türkiye birincisi olurken, Erzurum Hava Meydan Komutanlığı Ortaokulu da Türkiye ikinciliği ödülünü kazandı. Aynı yarışmanın lise kategorisinde ise Atatürk Anadolu Lisesi Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Bu büyük başarılar, Erzurum'da coşku ve gurur ile karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER