© Baykuş Haber

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik: “Fiyatlar çok makul ve küçükbaşa da çok ilgi var”

NİHAT ÇELİK VE ÜYELER YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA GÖLBAŞI BELEDİYESİ KURBAN SATIŞ VE KESİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU.

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Çelik, bu yılki kurban fiyatlarının 5 bin ila 8 bin TL arasında değiştiğini ifade etti.

Genel Başkan Çelik, özellikle küçükbaş kurbanlıkların büyükbaşlara göre daha uygun ve makul fiyatlarla satıldığını vurgulayarak, "Fiyatlar, hayvanların canlı ağırlık durumuna ve fiziksel yapısına göre değişkenlik gösteriyor. Küçükbaş kurbanlara olan ilginin bu yıl tahmin edilenden fazla olduğunu söyleyebilirim. Kurban alımları bayramın son günlerinde yoğunlaşacak gibi görünüyor." şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca vatandaşların kurban alırken hayvanların yaşına da dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlar için yaş sınırlamalarına dikkat çekti.

Hayvancılıkla uğraşan Celal Taşkın ise kurban pazarında 45 ila 60 kilogram arası küçükbaş kurbanlık sattığını belirterek, bu yıl küçükbaş kurbanlara olan talebin yüksek olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etti. Taşkın, 300 hayvan sattığını ve 200 daha hayvanının satışta olduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER