© Baykuş Haber

Tuğçe Canın boğazını keserek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

TUĞÇE CAN’IN AİLESİNDEN ZAFER POZU

Eskişehir'de 25 yaşındaki Tuğçe Can'ı 13 yerinden bıçaklayarak ve boğazını keserek öldüren Onur Kaya, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın Tepebaşı ilçesinde Yenibağlar Mahallesi'nde gerçekleştiği tarihten bu yana, Onur Kaya tarafından öldürülen Tuğçe Can'ın ailesi, davada adaletin sağlanmasını bekliyordu. Mahkeme kararından önce, tutuklu sanık Onur Kaya pişmanlık belirterek, "Keşke bu olaylar yaşanmasaydı" dedi.

Mahkeme, Onur Kaya'ya iyi hal ve tahrik indirimi uygulamadan 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 'Şantaj' suçundan 1 yıl hapis cezası ile 5 gün adli para cezası verdi.

Duruşma sonrasında Tuğçe Can'ın ailesi mahkeme kararını sevinçle karşılarken, adaletin yerini bulmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Baba Bekir Can, "Hak ettiği cezayı aldı. Bizi yalnız bırakmadınız. Davanın peşini bırakmadınız" ifadelerini kullandı.

Tuğçe Can'ın ikiz kardeşi Tuğba Can ise, "İçimize bir nebze olsun su serpilmiş oldu" dedi. Can ailesinin avukatları da mahkemenin doğru bir karar verdiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER