© Baykuş Haber

Tuncelide 2 katlı kerpiç evin bir bölümü çöktü

TUNCELİ’NİN ÇEMİŞGEZEK İLÇESİNE BAĞLI AKÇAPINAR KÖYÜNDE 2 KATLI KERPİÇ EVİN BİR BÖLÜMÜNDE ÇÖKME MEYDANA GELDİ. OLAYDA BİR KİŞİ HAFİF YARALANDI.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Akçapınar köyünde bulunan 2 katlı kerpiç evin bir bölümünde çökme yaşandı. Olay sonucunda 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Olay, sabahın erken saatlerinde meydana geldi. Ev sahibi Oktay Çeliker, sabahın erken saatlerinde çatırtı sesi duyarak uyanmış. Hemen eşini ve evde bulunan diğer kişileri uyandırmış. Ardından bir anda ikinci kattan birinci kata düşmüş. Enkaz altında kalan Çeliker, kendi çabalarıyla sıkıştığı yerden çıkmış. Ailesini ve kendisini kurtarmış. Daha sonra durumu jandarma ve AFAD ekiplerine bildirmiş. Jandarma ve AFAD ekipleri hızla olay yerine ulaşarak güvenlik önlemleri almış. AFAD ekipleri, ev içinde kedi veya köpek olma ihtimaline karşı ikinci bir arama yapmış.

Olayın mağduru Oktay Çeliker, yaşadıklarını şu şekilde anlatmış: "Gece saat 04.00-04.30 sularında yatıyordum. Duvarlardan sesler gelmeye başladı. Hemen kalktım ve ışığı açtım, duvarlar ayrılmıştı. Eşimi uyandırdım ve hemen çıkardı. Ben ise kanepe ile birlikte aşağı düştüm. Sonra annemi, babamı ve çocuklarımı diğer odadan çıkardım. Köylüler yardıma geldi ve o arada jandarma ve AFAD'ı aradık. Şu an dışarıda mağduruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Yapılan incelemenin ardından evin çevresine güvenlik şeridi çekilirken, AFAD'ın aileye gün içinde 2 adet konteyner sağlayacağı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER