© Baykuş Haber

Turgut Alp Türbesi restore edildi

BURSA VALİLİĞİ VE İNEGÖL BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİNDE RESTORASYONU YAPILAN TURGUT ALP TÜRBESİ, PAZAR GÜNÜ YAPILACAK TÖRENLE YENİLENMİŞ YÜZÜYLE ZİYARETE AÇILACAK. BELEDİYE BAŞKANI ALPER TABAN, TÜM İLÇE HALKINI AÇILIŞ TÖRENİNE DAVET ETTİ.

Bursa Valiliği ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle restore edilen Turgut Alp Türbesi, Pazar günü gerçekleştirilecek bir törenle yenilenmiş halini ziyaretçilere açacak. İnegöl'ün kahramanı Turgut Alp'in türbesi, Turgutalpköy Mahallesi'nde bulunuyor ve 2021 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda türbe ve şadırvan restore edildi. Ayrıca tuvaletlerde tadilatlar yapıldı ve bay-bayan mescitler eklenerek meydana çeşitli iyileştirmeler getirildi. Ayrıca, meydandaki abidenin yanı sıra 108 metrekarelik bir kafeterya, sert zemin uygulamaları ve çevre aydınlatmaları da yapıldı.

Turgut Alp Türbesi, yeniden ziyarete açılmadan önce 11 Haziran Pazar günü saat 14.00'te özel bir törenle açılacak. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu restorasyon çalışmasının İnegöl'ün tarihine ve kahramanı Turgut Alp'e yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Açılış töreni, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in anlatımları, Tarihi İnegöl Mehteri'nin marşları, geleneksel okçuluk etkinliği ve dualar gibi çeşitli etkinliklerle süslenecek ve Turgut Alp'in anısını yaşatacak. İnegöl halkı, bu anlamlı açılış törenine davet edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER