© Baykuş Haber

Turizm bölgesi İğneadadaki kadınlar sebze yetiştirecek

DEMİRKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ TARAFINDAN LİMANKÖY KÖY VE YAŞAM MERKEZİ'NDE AÇILAN SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ VE TOPRAK İŞLEYİCİSİ KURSLARINI BAŞARI İLE TAMAMLAYAN KURSİYERLER SERTİFİKA KÖRENİ DÜZENLENDİ.

Karadeniz kıyılarının büyüleyici manzaralarına ev sahipliği yapan İğneada Burnu'ndaki turistik Limanköy'de, kadınlar toprak işleme ve sebze yetiştirme becerilerini geliştirmek için eğitim aldılar. Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen "Sebze Yetiştiriciliği ve Toprak İşleme" kurslarına katılan kadınlara başarı sertifikaları verildi.

Demirköy Halk Eğitim Merkezi tarafından Limanköy Köy ve Yaşam Merkezi'nde açılan bu kurslar, katılımcıların başarıyla tamamlamasının ardından sertifika töreniyle sona erdi. Sertifika törenine, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ergin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bekar, Demirköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Ayaz ve Demirköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü temsilcisi ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ergin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı Köy ve Yaşam Merkezi projesi kapsamında köylerde kullanılmayan okulların farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek yaşam alanlarına dönüştürülmesini amaçladığını belirtti. Ayrıca, köylerde eğitimi teşvik etmek ve geçmişle günümüz arasındaki bağı güçlendirerek katılımcıları geliştirmeye teşvik etmek için çaba harcadıklarını vurguladı. Limanköy'de açılan Köy ve Yaşam Merkezi'nin bir parçası olan bu kurslara katılan kursiyerlere başarı sertifikaları takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER