© Baykuş Haber

Türk Devletler Teşkilatı Genel Sekreterinden ABye işbirliği mesajı

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI (TDT) GENEL SEKRETERİ BÜYÜKELÇİ KUBANIÇBEK ÖMÜRALİYEV, AVRUPA BİRLİĞİ (AB) İLE YAPICI BİR İŞBİRLİĞİ KURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞINI SÖYLEDİ.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Avrupa Birliği (AB) ile daha yakın işbirliği yapma niyetini belirterek, bu yönde çaba sarf edeceğini ifade etti. Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen resepsiyonda TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev, AB Konseyi, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu üyeleri ile bir araya geldi. Konuşmasında TDT ile AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ömüraliyev, bu amaçla yoğun çalışmalar yaparak ilişkilerin daha sağlam temeller üzerine oturtulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Genel Sekreter Ömüraliyev, "AB kurumlarını ziyaret eden ilk TDT Genel Sekreteri oldum. Bu ziyaret, TDT'nin bölgesinde ve uluslararası alandaki artan siyasi rolünün göstergesidir. AB kurumlarının üye ülkelerimizle güçlü ilişkilerini sürdürmesinden memnuniyet duyuyorum. Türk dünyası ve Türk vizyonunun Brüksel’de pek çok dostu ve destekçisi bulunduğunun farkındayım" dedi.

AB Nezdinde Daimi Temsilci Büyükelçi Faruk Kaymakçı ise Türk varlığının sadece Orta Asya ve Anadolu'da değil, Balkanlar ve Avrupa'da da önemli olduğunu vurguladı. Türk Devletleri Teşkilatı ülkelerinin büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğunu belirten Kaymakçı, AB'nin TDT ile daha yapıcı ve yapısal ilişkiler geliştirmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Resepsiyon, samimi bir atmosferde geçerken, davetliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükelçi Faruk Kaymakçı'nın ev sahipliğinde uzun süren sohbetlerin ardından Türk mutfağından ikramlar sunuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER