© Baykuş Haber

Türk Devletleri Teşkilatı Ulaştırma ve Lojistik Forumu İstanbulda başlıyor

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, 13-14 EYLÜL 2023 TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI ÇOK MODLU ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FORUMU'NA KATILACAK.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 13-14 Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'na katılacak.

Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu, İstanbul'da gerçekleştirilecek ve Bakan Uraloğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanychbek Omuraliev de açılış konuşması yapacak. Forum, demiryolu idarelerinin başkanları, önde gelen ulaştırma ve lojistik şirketlerinin temsilcileri, ticari kuruluşlar ve bölgedeki ilgili paydaşları bir araya getirecek.

Bakan Uraloğlu, forumun temel amacının çok modlu ulaşım yollarının geliştirilmesini teşvik etmek ve iş birliği ile ortaklıkları teşvik etmek olduğunu belirtti. Ayrıca küresel tedarik zincirlerinin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve dayanıklılığını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi, Türkiye ve Güney Kafkasya'dan Azerbaycan ile Orta Asya'dan Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'ın katılımıyla Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bir forum olarak ortaya çıktı. Bugüne kadar 16 "Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi" düzenlendi ve 2009'da Nahçıvan'da gerçekleştirilen 9. zirvede "Nahçıvan Anlaşması" ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi kuruldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER