© Baykuş Haber

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: Bakan Tekinin ‘68 bin öğretmen ihtiyacımız var söylemini kıymetli buluyorum

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANI TALİP GEYLAN, TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZ’İNDE YAPTIĞI AÇIKLAMALARDA, MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN’İN ‘68 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI’ İLE DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI VE BÜYÜKŞEHİRLERDE ÖĞRETMENLERİN ÖDEDİĞİ KİRA FİYATLARIYLA İLGİLİ DE İHLAS HABER AJANSI’NA (İHA) DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 68 bin öğretmen atama açıklamasını olumlu bulduğunu, ancak sendikanın tespitlerine göre öğretmen ihtiyacının daha fazla olduğunu ifade etti. Geylan, her yıl valiliklere yazdıkları yazılardan gelen bilgilere göre Türkiye genelinde 80 binin üzerinde ücretli öğretmen ve aynı sayıda norm ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu nedenle gelecek atama döneminde, ücretli öğretmen ihtiyacını karşılayacak şekilde bir atamanın gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi ve Türkiye'nin 100. yılı için 100 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti.

Geylan ayrıca Milli Eğitim Bakanı'nın açık liselere geçişi zorlaştırma kararını desteklediğini belirtti. Açık liselere kaydolan öğrencilerin sadece üniversite sınavına odaklandığını ve diğer eğitim faaliyetlerini göz ardı ettiğini ifade etti.

Depremin eğitim üzerindeki etkilerine de değinen Geylan, depremden etkilenen bölgelerdeki öğretmenlerin barınma sorunlarının en büyük problemlerden biri olduğunu söyledi. Konteynerlerin geçici bir çözüm olduğunu ve kalıcı konutların yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca büyükşehirlerde ve tatil bölgelerinde ev kira fiyatlarının yüksek olduğunu ve kamu çalışanlarına kira yardımı yapılması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER