© Baykuş Haber

TÜRK-İŞ asgari ücret komisyon üyesi Solak: “Toplantıda herhangi rakam konuşulmadı”

TÜRK-İŞ ASGARİ ÜCRET KOMİSYON ÜYESİ VELİ SOLAK, TOPLANTININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı sona erdi ve Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) asgari ücret komisyon üyesi Veli Solak, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Sürecin bayramdan önce bitmesini istiyoruz, toplantıda bir rakam konuşulmadı" dedi.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda işçi ve işveren temsilcileri yer aldı. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantının sonunda TÜRK-İŞ temsilcisi Veli Solak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Solak, sürecin ne zaman tamamlanacağına dair belirli bir tarih vermediğini ancak bayramdan önce tamamlanmasını istediklerini ifade etti. Ayrıca, toplantıda henüz resmi bir rakam üzerinde görüşme yapılmadığını belirtti.

TÜRK-İŞ olarak taleplerinin, asgari ücretli çalışanların yaşadığı ekonomik koşullara, enflasyona, ev kira fiyatlarına ve genel yaşam maliyetine uygun bir şekilde asgari ücretin güncellenmesi olduğunu vurguladı. Resmi belgelerin ilerleyen günlerde veya saatlerde açıklanacağını ifade eden Solak, toplantıda henüz resmi bir rakamın gündeme gelmediğini tekrarladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER