© Baykuş Haber

Türk Kızılay 156 yaşında

TÜRK KIZILAY’IN 156. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNAN GENEL BAŞKAN FATMA MERİÇ YILMAZ, “TÜRKİYE’NİN ‘MERHAMET ÇINARI’ OLAN KIZILAYIMIZI BUGÜNE GETİREN TÜM GÖNÜLLÜ, BAĞIŞÇI VE ÇALIŞANLARIMIZA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUM. BU İYİLİK HAREKETİ, ÇALIŞMALARINI ZAMANLA VE COĞRAFYAYLA SINIRLI OLMADAN SONSUZA KADAR SÜRDÜRECEKTİR” DEDİ.

Türk Kızılay'ın 156. kuruluş yıl dönümüne dair yapılan açıklamalarda, Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz şunları ifade etti: "Türkiye'nin 'merhamet çınarı' olan Kızılay'ımızı bugüne getiren tüm gönüllü, bağışçı ve çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu iyilik hareketi, çalışmalarını zamanla ve coğrafyayla sınırlı olmadan sonsuza kadar sürdürecektir."

Türk Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kuruldu ve o günden bu yana insanlık için yardımsever bağışçılarıyla umut ve iyilik taşıyan önemli bir kuruluş olarak varlığını sürdürüyor. Türk Kızılay'ın 155 yıl boyunca sevgi ve yardımseverlik dolu adımlarla dolu bir yolculuk yaptığını vurgulayan Genel Başkan Vekili Yılmaz, "Bu güven ve destekle de Kızılay, milyonlarca insanın hayatına dokunarak yüreklere umut aşıladı. Kısacası Kızılay, milletimizin yardımseverliğinin adı oldu. Bu köklü tarih, gelecekteki hedeflerimize odaklanmak için de bir fırsat sunuyor." şeklinde konuştu.

Türk Kızılay'ın yıllar içinde elde ettiği büyük başarılarla toplumun kalbinde her zaman özel bir yer edindiğini belirten Yılmaz, tüm gönüllülere, destekçilere, bağışçılara ve paydaşlara teşekkür etti ve iyiliği büyütmeye davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER