© Baykuş Haber

Türk Kızılay’ın yeni başkanı, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu

Oğuzhan SARI/ ANKARA, (DHA)- TÜRK Kızılay Genel Başkanlığı’na Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz seçildi. Yılmaz, Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı oldu.

Türk Kızılay Genel Başkanlığı'na Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz seçildi. Bu seçimle birlikte Yılmaz, Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın Genel Başkan olarak göreve gelmiştir. Türk Kızılay Olağanüstü Genel Kurulu, Etimesgut ilçesindeki Kızılay yerleşkesinde gerçekleştirildi. Genel Kurul'a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katılarak bir konuşma yapmıştır.

Yeni Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay'ın önemini vurgulayarak, kurumun tarihindeki ilk kadın Genel Başkanı olarak bu göreve seçilmenin önemini anlatmıştır. Aynı zamanda Kızılay'ın yardım çalışmalarını, gönüllülerinin çabalarını ve Kızılay'a olan bağışları takdir etmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kızılay'ın önemini vurgulayarak, kurumun tarih boyunca yoksulların, mağdurların yardımına koştuğunu belirtmiştir. Ayrıca, Kızılay'ın başarı hikayelerine dikkat çekmiş ve Kızılay'ın insanların kalbine dokunan bir kurum olduğunu ifade etmiştir.

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise Kızılay'a olan bağlılığını ve desteklerini sürdüreceğini belirterek, kurumun büyümesi ve gelişmesi için planlarının olduğunu açıklamıştır.

Yeni Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay'ın önemini ve kurumun tarihindeki ilk kadın Genel Başkan olarak üstlendiği sorumluluğu vurgulayarak, Kızılay'ı bir emanet olarak gördüğünü ve bu emanete sahip çıkmak için çalışacaklarını ifade etmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER