© Baykuş Haber

Türk teknoloji girişimcileri Londra Tech Weekte bir araya geldi

TÜRK TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLERİ, İNGİLTERE'DE DÜZENLENEN LONDRA TECH WEEK’TE ACADEMİA PARK’TA BİR ARAYA GELDİ. ACADEMİA PARK HİMAYESİNDE BULUŞAN 14 GİRİŞİMCİ, PROJELERİNE İLİŞKİN SUNUMLAR YAPARKEN DÜZENLENEN OTURUMLARDA, TÜRK GİRİŞİMCİLERİN LONDRA PAZARINA NASIL AÇILACAĞI GİBİ ÖNEMLİ KONULAR DA MASAYA YATIRILDI.

Türk teknoloji girişimcileri, İngiltere'de düzenlenen Londra Tech Week etkinliği kapsamında Academia Park'ta bir araya geldi. Academia Park'ın ev sahipliği yaptığı bu buluşmada, 14 farklı girişimci projelerini sunarken, aynı zamanda Türk girişimcilerin Londra pazarına açılma stratejileri gibi önemli konuları ele alan oturumlar düzenlendi.

Londra'da faaliyet gösteren Academia Park, Türk teknoloji ve bilişim şirketlerine yönelik bir destek merkezi olarak faaliyet gösteriyor. Bu organizasyon, yerli girişimcilerin uluslararası arenadaki etkinliklerini artırmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Londra Tech Week etkinliği sırasında gerçekleşen "Türkiye'de Teknoparkların Durumu" ve "Risk Sermayesi ve Silikon Vadisi'ndeki Durum" oturumlarında, yerel girişimlerin yanı sıra YTÜ Yıldız Teknopark yetkilileri de katılımcılara bilgi verdi.

Academia Park'ın Kurucu Ortağı ve CEO'su Ata Ergüder, moderatörlüğünü üstlendiği ilk oturumda, Academia Park ile gerçekleştirdikleri iş birliklerini ve Türk girişimcilerin İngiltere pazarına açılma stratejilerini paylaştı. Ayrıca, Londra'nın teknoloji firmaları için büyük bir potansiyel sunduğunu ve geçen yıl bu alana 30 milyar dolar yatırım yapıldığını vurguladı. Ergüder ayrıca, Academia Park'ın açılışıyla birlikte ilk Türk startuplarının Londra'daki programlara katılacağını ve daha büyük şirketlerin de satışlarını artırmak için programlar düzenleyeceğini belirtti.

Academia Park, gelecek dönemde yatırım arayışında olan ve Teknopark bünyesinde yer alan 34 startup şirketinin bu programlara katılacağını ve bu sayının 100'e ulaşabileceğini açıkladı. Bu şekilde, Türk girişimcilere Londra'nın teknoloji ekosistemine daha etkili bir şekilde entegre olma fırsatı sunulacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER