© Baykuş Haber

Türk teknoloji şirketlerinden Amerikaya çıkarma

Türk teknoloji firmaları, uluslararası pazarda etkinliklerini artırmaya devam ediyor. Bu bağlamda, akıllı telefonların POS cihazı olarak kullanılmasına imkan tanıyan DgPOS uygulaması, ABD merkezli teknoloji şirketi ZMBIZI'nin telefonlarında kullanılmaya başlandı. Temassız uluslararası ödeme sistemlerine uygun olan bu program, kart kabul işlemlerini telefonlar aracılığıyla gerçekleştirme olanağı sunuyor.

Dgpays'in alt yapısını sağlayan ve TAP adını taşıyan bu ticari program, bir 18 aylık pilot programın ardından Haziran 2023'te kullanılmaya başlandı. Bu uygulama sayesinde Android işletim sistemine sahip olan herhangi bir cihaz, POS cihazı olarak kullanılabiliyor. ABD ve Kanada'daki mikro ve küçük işletmelerin finansal ekosistemde daha fazla yer almasına olanak tanıyarak satışlarını artırmayı amaçlıyor. Uluslararası ödeme sistemleri ile uyumlu olan bu uygulama dünya genelinde kullanılabiliyor.

DgPOS'un bu ABD'li teknoloji şirketi tarafından kullanılmaya başlanması, özellikle temassız ve hızlı ödemelerin kullanıcılar arasında benimsenmesine olanak sağlayarak büyük bir adım olarak kabul ediliyor. Genel Müdür Hasan Kaya, bu gelişmeye dair yaptığı açıklamada, "Ürünümüzün Amerika'da teknoloji şirketi ZMBIZI telefonlarında kullanılmış olmasından gurur duyuyoruz. DgPOS, işletmeler ve müşteriler için güvenli ve hızlı alışveriş imkanı sunuyor. Ödeme sistemleri çözümlerimizin uluslararası alanda da ilgi görmesi bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı. Gelecekte de hem yurtiçi hem de yurtdışında önemli iş birlikleri yaparak finansal teknoloji alanındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER