© Baykuş Haber

Turkcell topladığı 29,4 ton elektronik atıkla yüzlerce çocuğun eğitimine destek verdi

TURKCELL TOPLADIĞI 29,4 TON ELEKTRONİK ATIKLA YÜZLERCE ÇOCUĞUN EĞİTİMİNE DESTEK VERDİ

Turkcell, 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde dört yıldır sürdürdüğü "Eğitime Dönüştür" projesinin başarısını paylaştı. Bu projenin çerçevesinde 29,4 ton elektronik atık toplandı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Turkcell, bu geri dönüşümden elde edilen gelirle yüzlerce çocuğun eğitimine destek sağladı.

Turkcell'in "Eğitime Dönüştür" projesi, cep telefonları, bilgisayarlar, tabletler ve aksesuarlar gibi teknolojik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlıyor. Bu atıklar Turkcell mağazalarındaki geri dönüşüm kutularına bırakılarak toplanıyor ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle geri dönüşüme gönderiliyor. Elde edilen gelir tamamen çocukların eğitimine katkı sağlamak üzere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanıyor.

Turkcell, bu yılın başlarında yaşanan deprem nedeniyle, yıl sonuna kadar teknolojik atıklardan elde edilen gelir kadar ek katkıda bulunarak deprem bölgesindeki çocukların eğitimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ayrıca, Turkcell sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarına odaklanarak enerji yönetim süreçlerini güçlendiriyor ve ISO 50001 sertifikasına sahip olarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor. Turkcell, ayrıca sürdürülebilir ürünler sunarak müşterilerini sürdürülebilir yaşam tarzına teşvik ediyor ve döngüsel ekonomi sistemine katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER