© Baykuş Haber

“Türkiye endüstriyel orman mantığına geçerse şaha kalkar”

AMBALAJ SEKTÖRÜNÜN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN WORLDPACK-İNTERPACK'IN GENEL MÜDÜRÜ MAHMUT BEŞENK, “TÜRKİYE ENDÜSTRİYEL ORMAN MANTIĞINA GEÇERSE ŞAHA KALKAR” DEDİ.

Küresel dengesizliklerin ve ekolojik sorunların arttığı bir dönemde doğa dostu organik ürünlerin önemini vurgulayan Worldpack-İnterpack ambalaj firmasının Genel Müdürü Mahmut Beşenk, endüstriyel ormanlar kurulması gerektiğini belirtti. Beşenk, endüstriyel orman ürünlerinin dünya için kurtuluşun anahtarı olduğunu ifade etti. Plastik kirliliği ve doğaya verilen zararın artmasıyla, çevre dostu ürünlerin daha fazla tercih edildiğine dikkat çeken Beşenk, Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli konusunda konuştu.

Beşenk, Türkiye'nin coğrafi yapısı itibariyle ormanlarla doğrudan ilişkilendirilemeyen bir ülke olduğunu, ancak atıl arazilerin sanayi ormanlarına dönüştürülmesinin büyük fayda sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin ambalaj sektöründe dışa bağımlı olduğuna işaret eden Beşenk, yerli üretimin artırılması ve istihdamın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin endüstriyel ormanlar oluşturarak, doğa dostu ürünlerin üretimini artırarak, ekonomisine katkı sağlayabileceğini ve cari açığını azaltabileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER