© Baykuş Haber

Türkiye Hollanda Danışma Günleri, Aydının ev sahipliğinde yapıldı

TÜRK VE HOLLANDALI VATANDAŞLARIN SOSYAL HAKLARINI ÖĞRENMELERİ AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÜRKİYE HOLLANDA DANIŞMA GÜNLERİ, AYDIN’IN EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Aydın, Türkiye Hollanda Danışma Günleri'ne ev sahipliği yaparak Türk ve Hollandalı vatandaşların sosyal haklarını öğrenmelerini sağladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) arasında düzenlenen etkinlik, Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Uşak illerinde ikamet eden vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Türkiye Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesi'nde yer alan yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık gibi sosyal güvenlik haklarına ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların yanıtlarını bulabilecek olan vatandaşlar, Türk ve Hollandalı uzmanlarla ücretsiz olarak Türkçe ve Felemenkçe dillerinde görüşmeler yapma fırsatına sahiptir.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydın SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz, Türkiye Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesi'nin iki ülke arasındaki sosyal güvenlik işbirliğini yarı yüzyılı aşkın bir süredir desteklediğini belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin vatandaşları bilgilendirmeye ve sorunlarına çözüm bulmaya yardımcı olduğunu vurguladı.

Hollanda Ataşesi Yvonne Kokx de programın verimli olacağına inandığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER